Pot do montažne hiše Pergola

Vas zanima kako do lastne nizkoenergijske hiše Pergola? Postopek od same ideje do vselitve v lastno nizkoenergijsko hišo Pergola je opisan v 12 korakih

Play Video

Gradnja hiše

Kako je pot od začetka gradbenih del do vselitve videti iz oči lastnikov nizkoenergijske hiše.

Korak 1

Želja po lastnem domu – po nizkoenergijski montažni hiši.

Korak 2

Vzpostavitev osebnega kontakta z nami prek elektronskega povpraševanja na spletni strani, prek elektronske pošte na info@pergola.si ali nas pokličete na 031 349 510 (Benjamin Krobat), 031 441 000 (Klavdija Zorko), 031 730 704 (Kaja Svetina) .

Korak 3

Glede na vaše želje skupaj načrtujemo vašo individualno hišo, pri tem vam po želji svetuje naš arhitekt. Izdelamo vam lahko tudi hišo po že pridobljenih načrtih, ki nam jih prinesete. Vaše želje uskladimo z lokacijsko informacijo, ki velja za izbrano parcelo. Po dorečenem tlorisu izberemo konstrukcijski sistem, fazo gradnje, stavbno pohištvo in vgrajene materiale ter vam pripravimo ponudbo.

Nudimo vam tudi 3D izris vašega objekta. Na 3D izrisu je prikazan zunanji izgled hiše pri čemer lahko izberete barvno kombinacijo fasade.

Korak 4

Ob odločitvi za nizkoenergijsko montažno hišo Pergola se podpiše pogodba.

Korak 5

Možni so ogledi že postavljenih hiš Pergola. Po spoznavanju naših hiš in lažji predstavi prostorov, lahko izrazite želje po popravkih v vaši izbrani hiši. Načrti se nato dodelajo po vaših željah.

Korak 6

Sami ali z našo pomočjo pridobite gradbeno dovoljenje s projektom za gradbeno dovoljenje (PGD) in vsemi potrebnimi soglasji za gradnjo. Ta korak lahko tudi popolnoma zaupate nam.

Korak 7

Glede na dogovorjeni termin postavitve, se začne v lastni proizvodnji sestava montažnih sten, stropov in ostrešja. Vaša nizkoenergijska montažna hiša Pergola je izdelana na lastnem najsodobnejšem CNC stroju (HUNDEGGER) in predhodno izrisana na najnovejšem računalniškem programu DIETRICH’S. Naši strokovni sodelavci poskrbijo, da so vsi prefabricirani elementi namenjeni montaži obdelani do te mere, da dela na terenu potekajo tekoče. V sami proizvodnji je potek dela zagotovljen tako, da so vsi elementi izdelani kakovostno, natančno in da so zagotovljene optimalne lastnosti objekta. Vsi elementi se pripravijo za postavitev na vaši parceli.

Korak 8

Vzporedno z izdelavo nizkoenergijske hiše v proizvodnji se prične tudi delo na terenu. Pripraviti je potrebno temeljno oziroma kletno ploščo, ki je odvisna od geološke sestave tal, na kateri bo stala nizkoenergijska montažna hiša ter od geometrijskih karakteristik terena. Postavitev talne plošče je v lastni režiji ali z našo pomočjo.

Korak 9

Po pripravljeni temeljni plošči, se elementi nizkoenergijske montažne hiše dostavijo na lokacijo in montaža se z našo izkušeno in uigrano ekipo lahko začne. Velik poudarek pri sestavi elementov dajemo stikom, ki morajo biti brezhibno zaključeni. Z natančnim delom zagotovimo, da so toplotne izgube najmanjše in vse ostale lastnosti objekta optimalne. Sledi izvedba ostrešja in strešne kritine. Montažna hiša mora čim prej dobiti streho, saj jo le tako zavarujemo pred neugodnimi vremenskimi vplivi. Hišo postavimo v dveh do treh dneh.

Korak 10

Ko je hiša »pod streho«, pričnemo z izvedbo zunanjih slikopleskarskih del.

Korak 11

Vzporedno z zunanjimi slikopleskarskimi deli se začnejo opravljati notranja dela po predhodnem dogovoru in načrtu. Po vaši želji izpeljemo gradnjo nizkoenergijske montažne hiše tudi na ključ, ki vključuje strojne in elektro inštalacije, estrihe in zaključna dela znotraj montažne hiše.

Korak 12

Po končanih delih se z vami opravi pregled in predaja hiše. Izdamo vam garancijo na hišo. Rezultat skupnega dela je nizkoenergijska montažna hiša prilagojena popolnoma vam – ustvarjen je dom vaši družini.

PROGRAM RAZVOJA PODEŽELJA

ŽELITE DA VAS POKLIČEMO?

Scroll to Top