Hiša novega začetka

Ob Podgorski cesti v Slovenj Gradcu, smo 22. 1. 2024 položili temeljni kamen za Hišo novega začetka, kot smo simbolično poimenovali nov dom za družino, prizadeto v lanskih katastrofalnih poplavah.

Temeljni kamen za pritlično montažno hišo sta položila direktor, Vidko Švajger in Tilen Klugler, župan Mestne občine Slovenj Gradec. Naše podjetje bo hišo doniralo, skupaj s podizvajalci in dobavitelji. Občina pa je za hišo prispevala zemljišče. »To je naš majhen, a pomemben prispevek k rešitvi stisk premnogih družin, ki so tudi na Koroškem zaradi poplav morale zapustiti svoje domove,« je povedal Tilen Klugler, župan Mestne občine Slovenj Gradec.

Že avgusta 2023, ko smo bili priča katastrofalnim poplavam, smo vedeli, da se bomo odzvali in po svojih najboljših močeh nekomu pomagali. Za pomoč smo navdušili tudi svoje kooperante in dobavitelje.  Za dobrodelnost se nismo odločili zaradi medijske pozornosti, pač pa zaradi srčnosti in sočutja do ljudi v stiski.

Donirali bomo pritlično hišo z neto tlorisno površino 113 kvadratnih metrov bivalne površine. Hiša bo nudila udobno bivanje štiričlanski družini. Steklene površine bodo v notranjost prepuščale veliko sončnih žarkov in popestrile izgled objekta. Dodana pokrita terasa bo nudila zaščito ob druženju na prostem ob sončnih in deževnih dnevih z lepimi pogledi na Uršljo goro, cerkev sv. Pankracija in na Rahtel.

V podjetju Pergola ne bomo prvič dobrodelni. V preteklosti smo družini iz občine Lenart, ki je živela v dotrajanem in zdravju škodljivem domu, prav tako skupaj z dobavitelji in kooperanti postavili nov, energijsko varčen dom. Z večjo denarno donacijo smo priskočili na pomoč tudi malemu Krisu v akciji zbiranja denarja za fantkovo gensko terapijo, z donacijami vedno radi pomagamo tudi različnim društvom in šolam.

PRVI DAN MONTAŽE 12.2.2024

Hiša novega začetka (1.3.2024), do gradbene faze delni ključ

Hiša je končana do gradbene faze DELNI KLJUČ (zunaj končana, z grbami elektro in strojnimi inštalacijami, talno gretje in estrih)

Deli z ostalimi:

PROGRAM RAZVOJA PODEŽELJA

ŽELITE DA VAS POKLIČEMO?

Scroll to Top